Namens Red Monkeys waren we aanwezig bij het kwartaaloverleg in de Grolsch Veste. Wij willen jullie graag meenemen in de besproken punten. Bij deze geven we hier even een samenvatting van de besproken punten op deze revue. 

 • Meindert (supporters coördinator) en FC Twente hebben vanwege privéomstandigheden besloten niet meer verder te gaan met elkaar. Er wordt momenteel gezocht naar een geschikte vervanger en eventueel een andere constructie.
 • Het metalen hek bij het uitvak richting de kantine wordt vervangen door waarschijnlijk een betonnen muur. Hierdoor kunnen supporters niet via dat hek uitbreken. Het zicht op elkaar vanaf de trappen gaat ook helemaal verdwijnen. 
 • Twente is aan het kijken naar de vervanger van de wegwerpbeker. Ze kijken hier naar andere clubs hoe die dit oplossen. De kans is groot dat we net als Schalke binnenkort hard cups hebben die je meerdere keren kan gebruiken. Deze lever je dus in om een nieuw drankje te halen. Of dit net als met Schalke gewoon normale beker zijn of bekers met een handvat moet nog bekeken worden.
 • Er gaat gekeken worden om aan de achterkant van de schermen iets op te hangen dat de tijd en de eventuele stand zichtbaar zijn voor de mensen die beide schermen niet kunnen zien.
 • Twente gaat safety barriers installeren bij de sta vakken. (of dit op de tweede ring ook komt is nog niet bekend). Dit zijn hekken die voor de klapstoeltjes staan. Dit om de verdeling en veiligheid van de supporters op de tribune beter te managen. 
 • Het uitvak gaat naar alle waarschijnlijkheid standaard naar het formaat van 1500 supporters. Dit omdat er een nieuw soort hekwerk gaat komen en om deze constant te verplaatsen is bijna onmogelijk. Ook omdat de eerste rijen leeg gaan van het uitvak moet het uitvak sowieso uitgebreid worden om aan de minimale capaciteit te voldoen. 
 • Twente is druk bezig met het onderzoeken naar het uitbouwen van het stadion naar 40.000+ supporters. Dit zou betekenen dat de tweede ring helemaal rond is. Hiermee gaat het uitvak dus ook naar de hoek. De voornaamste reden is dat er op dit moment rond de 6.000 mensen op de wachtrij staan en de Young Reds die normaal gesproken door kunnen stromen naar een seizoenskaart, dit momenteel niet kunnen. Dit betreft ook al snel zo’n 1000 seizoenkaarten per jaar. Paul gaf aan dat dit ivm de huidige schulden op z’n vroegst wordt verwacht in 2030
 • Het stadion zal tussen nu en 1 januari een grondige schoonmaak krijgen. Op dit moment krijgt Twente al veel klachten dat de vloeren en dergelijke erg vies zijn. Dit gaat vak voor vak aangepakt worden. Het is blijkbaar zo vies dat de reguliere schoonmaak niet meer genoeg is.
 • De trappen op de tribunes gaan aangepakt worden. Er glijden vaak mensen uit. Vooral als er al bier of saus op ligt kan dit spiegelglad worden. Er wordt momenteel onderzocht hoe dit het beste aangepakt kan worden. Supporters in de zaal verzochten dat Twente dit voor de winter zou aanpakken. Hier kon Paul geen belofte over doen.
 • Wij mogen als vereniging ook kaarten reserveren voor wedstrijden voor de kaartverkoop. Dus stel dat je een keer met een groepje naar een wedstrijd in de verre toekomst wilt, kun je dit bij ons aangeven. Wij gaan dan met Twente om de tafel om te kijken of dit mogelijk is.
 • Qua uitwedstrijden moeten wij als Red Monkeys nog een beetje “krediet” opbouwen. Op dit moment gaan 25% van de kaarten naar Vak-P, 20% naar De Vriendenkring, 5% naar supporters die niet lid zijn van een vereniging en de rest wordt verdeeld onder andere verenigingen. Het aantal kaarten wordt bepaald aan hoe vaak je heen gaat als vereniging. Dit moeten wij dus langzaam gaan opbouwen. Leon gaf aan dat we best wel een keer met een volle bus naar een uitwedstrijd mogen gaan maar we dit van tevoren moeten aangeven en het liefst een club met een groot uitvak. (Ajax, PSV, Feyenoord, Heerenveen, Utrecht, Vitesse etc..). Wij horen hier ook graag jullie mening over en of jullie wellicht voorkeur hebben voor een bepaalde wedstrijd. 
 • Twente gaat werken aan een systeem waar je je seizoenkaart kunt doorverkopen als je zelf niet kunt. Je kunt dan aangeven dat je niet naar de wedstrijd gaat. Twente zet deze kaart weer in de losse verkoop. Je krijgt dan een vergoeding voor je ticket de verwachting is dat dit 1/17 van je seizoenkaart kosten worden per wedstrijd.

Dit waren de belangrijkste punten die besproken werden. Als er verder nog vragen zijn, horen we het graag!

Categories: Nieuws

0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *